В Україні відкрили доступ до Реєстру корупціонерів - НАЗК

Існує значний суспільний інтерес до відкриття даних Реєстру.
В Україні відкрили доступ до Реєстру корупціонерів - НАЗК
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 4 вересня, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відкрило доступ до Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення, з урахуванням безпекових аспектів. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Читайте також:

З початком повномасштабного вторгнення державним органам довелося обмежити доступ до низки реєстрів, зокрема й до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення

Зазначається, що водночас існує значний суспільний інтерес до відкриття даних Реєстру. 

Читайте також:

"Відсутність доступу до такої інформації значно ускладнює діяльність державних органів та інших організацій, зокрема при призначенні претендентів на відповідні посади, здійсненні публічних закупівель та інших правочинів тощо", - йдеться в повідомленні.

В агентстві наголосили, що, відновивши доступ до Реєстру, НАЗК врахувало й безпекові аспекти. НАЗК отримало від Міністерства оборони відповідь про відсутність ризиків у разі відновлення доступу до Реєстру, проте за умови невідображення відомостей стосовно місця роботи, посади на час вчинення особою корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення.

Читайте також:

"Відкриті дані - це потужний інструмент доброчесності, а отже, антикорупції. Відкриття даних Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення, свідчить, що з урахуванням безпекових аспектів можуть бути відкриті й дані Реєстру декларацій", - додав голова НАЗК Олександр Новіков.

Раніше ми писали, що НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення, пов'язаного з корупцією, в ексначальника Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолія Пікало.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK