Збагатився на 14 млн грн: заступника одеського воєнкома запідозрили в корупції

НАЗК виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в заступника одеського воєнкома.
Збагатився на 14 млн грн: заступника одеського воєнкома запідозрили в корупції
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про незаконне збагачення на понад 14 млн грн, у заступника начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дениса Галушка. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Так, теща воєнкома, починаючи з 2020 року, придбала, а згодом продала два автомобілі: Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 млн грн та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 млн грн. Минулого року вона придбала ще й автомобіль BMW X7 XDRIVE 30D. При реальній вартості автівки у 3,9 млн грн в укладеному договорі купівлі-продажу ціна авто вказана 5 тис. грн, що свідчить про приховування реальної вартості його набуття", - йдеться в повідомленні.

За інформацією НАЗК, восени 2022 року вона також придбала житловий будинок та земельну ділянку під ним загальною вартістю понад 3 млн грн.

Читайте також:

Мати Галушка минулого літа придбала автомобіль Toyota RAV-4 HYBRID вартістю понад 880 тис. грн та житловий будинок із земельною ділянкою за майже 1,7 млн грн. При цьому жінка не була фінансово спроможною на це.

Власником квартири в Одесі вартістю 563 тис. грн став і син воєнкома.

Читайте також:

Позаминулої осені автомобіль Mazda CX-5 придбала й дружина воєнкома. У договорі купівлі-продажу зазначена вартість авто становить 50 тис. грн, хоча на інтернет-платформах середня ціна такого авто близько 1,3 млн грн. Улітку 2023 року вона поповнила свій автопарк ще й Mercedes-Benz V-KLASSE вартістю понад 2,6 млн грн.

Крім того, з 2021 року воєнком разом із дружиною витратили майже 6 млн грн, що більше, ніж вони могли отримати в законний спосіб. Вказані кошти вносилися на їхні банківські рахунки в готівковій формі через термінали на суми від 9 до 106 тис. грн.

Читайте також:

До того ж НАЗК встановило, що у суб'єкта декларування та його близьких осіб відсутні законні доходи для придбання вказаного майна.

Зазначається, що матеріали щодо Галушка вже надіслало до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Раніше ми писали, що воєнкома з Дніпропетровщини запідозрили в незаконному збагаченні на 8,5 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK