Військово-лікарських комісій в Україні стало вдвічі більше, - Шмигаль

За словами прем'єр-міністра, уже є перші результати реформи системи військово-лікарських комісій.
Військово-лікарських комісій в Україні стало вдвічі більше, - Шмигаль
Ілюстративне фото / Getty Images

Стара бюрократична система військово-лікарських комісій (ВЛК) відходить у минуле. Держава створює нові механізми, що відповідають викликам часу. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Читайте також:

"Одна з 10 пріоритетних реформ нашого уряду називається "Гідність та повага". Мова йде про нову ветеранську політику, в основі якої лежить повага і підтримка наших ветеранів. Зміни комплексні, зміни на всіх рівнях, починаючи з інфраструктури "першої зустрічі", - підкреслив Шмигаль.

За його словами, військово-лікарських комісій стало вдвічі більше, а до оглядів ВЛК залучені майже 820 цивільних лікарень.

Читайте також:

"Запрацювала електронна черга, якою вже скористалися 45 тис. воїнів. Впроваджуємо принцип "довідки ходять за військовими". Понад 80% військових частин підключені до електронного документообігу. Також значно спрощений процес оформлення довідки про обставини поранення захисника", - розповів очільник уряду.

Як зазначив прем'єр-міністр, паралельно зі змінами у ВЛК триває реформа медико-соціальних експертних комісій. 

Читайте також:

"Вона передбачає впровадження міжнародної класифікації стану та потреб людини, оновлення пакетів послуг у соціальній, медичній, реабілітаційній, освітній сферах, у працевлаштуванні, а також діджиталізацію", - додав він.

Раніше ми писали, що в Україні змінили порядок проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK