Банківські рахунки ВПО почали блокувати: що говорять у Мінреінтеграції

На гарячу лінію Мінреінтеграції надходять звернення щодо випадків накладення арешту на банківські рахунки внутрішньо переміщених осіб.
Банківські рахунки ВПО почали блокувати: що говорять у Мінреінтеграції
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Блокування соціальних рахунків внутрішньо переміщених осіб (ВПО) є неприпустимим. Про це заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, на гарячу лінію Мінреінтеграції надходять звернення щодо випадків накладення державними та приватними виконавцями арешту на банківські рахунки внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йдеться про кошти, отримані ВПО як соціальна допомога від держави та міжнародних організацій. 

Зазначається, що це питання стало предметом обговорення на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО.

Під час наради Верещук нагадала, що уряд вніс до парламенту проєкт закону, яким пропонується заборонити накладення арешту на кошти ВПО, отримані як цільова грошова допомога від міжнародних організацій і державна допомога на проживання, та їхнє стягнення.

Читайте також:

"Це кошти, які держава, а також благодійні фонди та міжнародні організації виділяють для підтримки наших внутрішньо переміщених осіб. І не можна допустити, щоб внутрішні переселенці були позбавлені такої грошової допомоги. Навіть якщо вони є боржниками. Оскільки дуже часто це єдині кошти, які у них є", - наголосила міністр.

Раніше ми писали, що в Мінреінтеграції надходять звернення від українців щодо обмеження витрат із рахунків, на які накладено арешт органами Державної виконавчої служби (ДВС) чи приватними виконавцями.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK