НКРЕКП зменшила фінансове навантаження на окрему категорію споживачів газу: деталі

Регулятор змінив підхід до визначення мінімальної плати за розподіл природного газу для побутових споживачів.
НКРЕКП зменшила фінансове навантаження на окрему категорію споживачів газу: деталі
Ілюстративне фото / Getty Images

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 жовтня 2023 року запроваджує зміни в підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності для побутових споживачів, яким газопостачання припинено повністю або частково. Про це повідомила пресслужба НКРЕКП.

Читайте також:

"Відтепер при визначенні мінімальних обсягів річної замовленої потужності враховується виключно функціонуюче газове обладнання побутового споживача, що не було опломбоване", - йдеться в повідомленні.

Регулятор оприлюднив інфографіку як приклад, де наведена зміна платежу за розподіл природного газу для побутового споживача з комплексним споживанням у Чернівецькій області з опломбованим обладнанням (опалювальний прилад та водонагрівач) та мінімальними обсягами споживання в попередньому газовому році.

nerc.gov.ua

Читайте також:

Відповідне рішення було ухвалено на відкритому засіданні НКРЕКП 12 вересня 2023 року.

Зазначається, що ці зміни сприяють зменшенню фінансового навантаження на побутових споживачів, у яких протягом попереднього газового року споживання було на мінімальному рівні.

Раніше ми писали, що НКРЕКП ухвалила рішення, що спрощує процедуру зміни постачальника для непобутових споживачів природного газу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK