Збагатився під час війни: обласному військкому на Дніпропетровщині повідомили про підозру

Правоохоронці виявили у власності фігуранта та його родини майно, загальна вартість якого значно перевищує законні доходи підозрюваного.
Збагатився під час війни: обласному військкому на Дніпропетровщині повідомили про підозру
На Дніпропетровщині поліцейські повідомили про підозру обласному військкому / npu.gov.ua

На Дніпропетровщині поліцейські повідомили про підозру обласному військкому, який від початку повномасштабного вторгнення РФ набув майна на майже 9 млн грн. Про це розповіли в Національній поліції.

Читайте також:

Як повідомили у відомстві, під час дії правового режиму воєнного стану начальник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оформив на батька дві квартири та кілька автомобілів на території міста Дніпра. Також на батька було зареєстровано підприємство, яке придбало у власність нежитлове приміщення загальною площею близько 500 кв. м, проте до податкових органів звіти про доходи від вказаного суб'єкта господарювання не надходили.

Наприкінці липня правоохоронці провели слідчі дії за місцем роботи та проживання начальника обласного ТЦК та його близьких осіб, які були залучені до злочинної діяльності. Були вилучені документи, що підтверджують право власності на нерухоме майно. 

Читайте також:

"За півтора року повномасштабного вторгнення фігурант набув активів на понад 8,8 млн грн. Даний факт підтверджується і відповідним висновком НАЗК", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили військкому про підозру за ч. 1 ст. 368-5 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Читайте також:

За набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких перевищує його законні доходи, передбачене позбавлення волі від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше ми писали, що НАЗК виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в заступника одеського військкома.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK