Ситуація на валютному ринку України: попит на долари перевищує пропозицію

Минулого тижня на міжбанківському ринку зберігався високий попит на валюту.
Ситуація на валютному ринку України: попит на долари перевищує пропозицію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на певне скорочення попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків, він продовжує суттєво перевищувати її пропозицію на міжбанківському ринку. Про це повідомив у Facebook член Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

Читайте також:

За його словами, це обумовлює потребу в збереженні значних обсягів чистого продажу Національним банком іноземної валюти з метою збалансування ринку, які минулого тижня становили 823,5 млн доларів США (порівняно з 873 млн доларів США тижнем раніше).

Зазначається, що всього з початку року чистий продаж іноземної валюти Нацбанком становив 18,6 млрд доларів США.

Читайте також:

"Водночас міжнародні резерви України, які в серпні знизилися на 3,2% через переважання інтервенцій НБУ з продажу валюти над надходженнями від міжнародних партнерів, станом на 1 вересня 2023 року становили 40,4 млрд доларів США та залишаються достатніми як для фінансування потреб в імпорті, так і для обслуговування міжнародних та внутрішніх боргових зобов'язань України", - додав Данилишин.

Раніше ми писали, що спільні зусилля Національного банку України й учасників ринку сприяли нормалізації ситуації з обміном готівкової іноземної валюти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK