В Україні аномальна активність шахраїв: скільки кримінальних справ відкрили у 2023 році

За 8 місяців зафіксовано більше проваджень за шахрайство, аніж за два попередні роки.
В Україні аномальна активність шахраїв: скільки кримінальних справ відкрили у 2023 році
Ілюстративне фото / depositphotos.com

2023 року в Україні було відкрито майже 60 тисяч кримінальних проваджень за шахрайство (стаття 190 ККУ), що найбільше за останні роки. Незважаючи на сплеск, лише 14% від таких справ доходило до суду, що вдвічі менше, аніж у 2021 році (30%). Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот".

Читайте також:

Так, за вісім місяців 2023 року було відкрито 59 605 кримінальних проваджень за шахрайство. Це більше, ніж за два попередні роки разом. Так, у 2021 році було відкрито 23 847 кримінальних справ, а у 2022 - 32 086.

Зазначається, що цього року кількість нових проваджень росте місяць до місяця. Якщо на початку року в середньому заведено 6,7 тис. нових проваджень проти шахраїв, то вже з травня середня кількість відкритих проваджень на місяць становить 8,2 тис.

Читайте також:

"Попри зростання кількості відкритих проваджень, щороку кількість справ, що доходить до суду, меншає. Так, за 8 місяців 2023 року до суду доходило лише 14% від загальної кількості відкритих проваджень. Для порівняння, у відповідний період 2021 року до суду потрапляло 30% від загальної кількості кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що українці можуть постраждати від дій зловмисників під час онлайн-шопінгу. Щоб не стати жертвою шахраїв, слід дотримуватися платіжної безпеки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK