Виплатять понад 13 млн грн: в Україні викривач корупції отримає винагороду

В Україні вперше виплатять винагороду в 13,3 млн грн викривачеві корупції.
Виплатять понад 13 млн грн: в Україні викривач корупції отримає винагороду
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Суд в Україні вперше ухвалив рішення про виплату винагороди викривачеві корупції. Він отримає понад 13 млн грн. Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Читайте також:

"Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вітає рішення першої інстанції Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо виплати винагороди викривачу. Таке рішення суд ухвалив 2 жовтня 2023 року", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в НАЗК, йдеться про затвердження угоди про визнання винуватості, яку укладено між прокурором САП та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби. Тут зазначається й про виплату винагороди викривачу, яка становить 13 млн 299 тис. 950 грн, що є першим позитивним рішенням. 

Читайте також:

У відомстві наголосили, що вирок може бути оскаржено в Апеляційній палаті ВАКС протягом тридцяти днів із дня його проголошення.

"Це без перебільшення історична подія, яка фундаментально закріплює формування культури викривання в Україні й стимулює викривачів повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати", - додали в НАЗК.

Читайте також:

За законодавством викривачеві винагорода виплачуватиметься коштом державного бюджету України органами державного казначейства за процедурою безспірного списання.

Раніше ми писали, що з 6 вересня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції запускає Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK