Опалювальний сезон у Києві може опинитися під загрозою зриву: Кличко назвав причину

Київрада звернеться до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею з компенсації різниці в тарифах на тепло й водопостачання.
Опалювальний сезон у Києві може опинитися під загрозою зриву: Кличко назвав причину
Мер Києва Віталій Кличко / kyivcity.gov.ua

У Києві опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву. Справа в тому, що держава досі не компенсувала заборгованість, яка виникла через різницю в тарифах на тепло та водопостачання. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час позачергового засідання сесії Київради, передає пресслужба КМДА.

Читайте також:

"Ситуація насправді дуже серйозна. Опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву", - сказав Кличко.

Він повідомив, що Київрада звернеться до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею (так само, як і перед усіма громадами) з компенсації різниці в тарифах на тепло й водопостачання, яка на сьогодні становить 6,8 млрд гривень.

Читайте також:

"Заборгованість, яку держава обіцяє погасити вже другий рік поспіль, на сьогодні перед Києвом становить 6,8 млрд гривень. А по всій країні 36 млрд! Тобто місцева влада тарифи для населення не підвищувала, тим часом як зросла вартість усіх складових тарифу. Уряд обіцяв цю різницю компенсувати, Президент давав доручення. Але коштів ми поки так і не дочекалися", - наголосив мер Києва.

За його словами, теплопідприємства працюють із шаленими збитками, а місто не може самотужки перекривати такі колосальні кошти.

Читайте також:

"Тому в четвер на сесії Київради маємо ухвалити таке звернення до уряду", - зазначив Кличко.

Раніше ми писали, що в Україні посилено готуються до нового опалювального сезону. Кожна сім'я вже зараз має скласти свій план, як підготувати житло до холодів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK