Вимагали гроші, авто та нерухомість: СБУ знешкодила банду, яка тероризувала українців

За даними слідства, угруповання організував мешканець Одещини, який раніше притягувався до відповідальності за тяжкі злочини.
Вимагали гроші, авто та нерухомість: СБУ знешкодила банду, яка тероризувала українців
Ілюстративне фото / t.me/SBUkr

Унаслідок спецоперації в Кіровоградській та Одеській областях правоохоронці нейтралізували кримінальне угруповання, що тероризувало й намагалося тримати в страху мешканців південних областей України. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"Зловмисники здійснювали розбійні напади на місцевих жителів та вимагали з них гроші, автомобілі та нерухоме майно. У разі незгоди платити "данину" бандити погрожували викраденням потерпілих та фізичною розправою над ними та їхніми близькими", - йдеться в повідомленні.

Задокументовано, що кримінальники створили штучну конфліктну ситуацію з мешканцем Одещини, з якого потім вимагали "переписати" власну квартиру на одного з рекетирів.

Читайте також:

Крім того, учасники угруповання продавали зброю та боєприпаси, залишені російськими окупантами на місцях активних бойових дій. Своїх клієнтів підшукували через власні зв'язки, зокрема серед представників кримінального середовища.

Співробітники СБУ затримали лідера банди та трьох її учасників "на гарячому". Вони намагалися продати автомат Калашникова та великокаліберний кулемет. За товар зловмисники сподівалися отримати 5,5 тис. американських доларів.

За даними слідства, угруповання організував мешканець Одещини, який раніше притягувався до відповідальності за тяжкі злочини.

Читайте також:

"Встановлено, що під час нападів на громадян зловмисники діяли з крайньою жорстокістю і застосовували насильство до потерпілих. Надалі вони планували поступово поширювати свій злочинний вплив на різні регіони України", - додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 15, чч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 189, ч. 3. ст. 262, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Нині вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, у Львівській області знешкодили банду рекетирів, організовану двома колишніми кримінальниками. Вони приховали своє "минуле" та призивалися на військову службу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK