Забезпечать світлом 500 тисяч людей: Україна отримала два нові автотрансформатори

Минулої зими під час масованих обстрілів саме автотрансформатори були чи не найбільшою ключовою ціллю ворога.
Забезпечать світлом 500 тисяч людей: Україна отримала два нові автотрансформатори
Японія та ПРООН доставили в Україну два нових автотрансформатори / mev.gov.ua

В Україну прибули два нові потужні автотрансформатори, які були придбані та передані Програмою розвитку ООН в Україні та Урядом Японії. Обладнання буде встановлено на одній із підстанцій НЕК "Укренерго" для забезпечення потреб близько 500 тисяч споживачів. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, минулої зими під час масованих обстрілів саме автотрансформатори були чи не найбільшою ключовою ціллю ворога. 

"Росіяни підступно знищували це обладнання, критично важливе для постачання електроенергії українцям. Заміна та виготовлення автотрансформаторів потребує часу та коштів, а потреба в них для всієї країни значна. Тому ця допомога від Японії та ПРООН надзвичайно цінна для нас. Це потужний внесок у забезпечення енергетичної безпеки України напередодні складної зими, яку, сподіваємось, завдяки такому партнерству ми пройдемо гідно", - прокоментував міністр.

Читайте також:

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі відзначив стійкість українського народу, який переживає щоденні російські атаки, і запевнив, що Японія продовжить підтримувати Україну.

У Міненерго наголосили, що Японія потужно підтримує Україну, зокрема у відновленні енергосектору, з початку повномасштабного вторгнення. Це комплексний пакет допомоги, що охоплює підтримку у вигляді спеціалізованого обладнання (резервних електростанцій, генераторів різної потужності), необхідного для швидкого відновлення роботи пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури. 

Читайте також:

Станом на вересень в Україну було доставлено 12 таких вантажів загальною вагою понад 113 тонн. Серед них 256 одиниць резервних електростанцій та відповідних комплектів.

"Інший важливий напрямок співпраці - допомога Японії в розвитку розподіленої генерації, зокрема газових турбін, які дозволять забезпечити стабільність енергопостачання для низки регіонів цієї зими", - розповіли в міністерстві.

Читайте також:

Також із початком повномасштабного вторгнення РФ відбулося "перезавантаження" співпраці Міненерго з Програмою розвитку ООН в Україні. Йдеться, зокрема, про посилення роботи з підтримки енергосектору в межах програми відновлення енергетичного сектору й зміцнення його стійкості. 

Раніше ми писали, що в Україні підготували план дій у разі тривалих відключень електроенергії, спираючись на досвід минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK