СБУ повідомила Азарову про нову підозру: деталі

СБУ викрила в Києві чиновницю, яка навіть під час війни готувала виступи Азарова для росТБ.
СБУ повідомила Азарову про нову підозру: деталі
Микола Азаров / Getty Images

Служба безпеки задокументувала нові злочини колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який підозрюється у державній зраді. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Як розповіли в СБУ, переховуючись від правосуддя за межами України, він активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави.

"Для цього поширює наративи Кремля у своїх коментарях ворожим пропагандистам, у тому числі в ефірах ток-шоу Соловйова та Скабєєвої. Там він регулярно виправдовує збройну агресію РФ, тимчасову окупацію частини України і поширює фейки про військово-політичне керівництво нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

При цьому тексти публічних виступів Азарова готувала його помічниця - чинний державний службовець однієї з районних адміністрацій Києва. Фігурантка робила це навіть після повномасштабного вторгнення РФ.

Крім того, посадовиця адмініструвала телеграм- та ютуб-канали колишнього прем'єра, а також його особисті сторінки в соцмережах. Там вона також "розганяла" провокативні матеріали, у яких повторювала риторику Кремля про війну в Україні і дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі.

Читайте також:

Перед відправкою Азарову "тез" для його виступів та публікацією дописів у його інтернет-ресурсах фігурантка дистанційно погоджувала всі матеріали зі ще однією помічницею експрем'єра в Москві. Нею виявилась колишня колега фігурантки, яка після повномасштабного вторгнення виїхала до РФ.

Також встановлено, що викрита чиновниця з Києва є керівником одного з підрозділів "Фонду гуманітарної підтримки", створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського "Комітету спасіння України". Через ці установи фігурантка регулярно отримувала оплату за свої "послуги".

Читайте також:

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Азарову про підозру за ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28 та ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України: Раніше його злочинні дії були кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Двом його помічницям підозру оголошено за ч. 2 ст. 28 та ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Щодо викритої чиновниці вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що у Вищий антикорупційний суд скерували обвинувальний акт щодо колишнього президента України Віктора Януковича та ще трьох осіб, звинувачених у заволодінні угіддями "Сухолуччя".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK