Росіяни розганяють фейк про призов жінок до лав ЗСУ

Російські Telegram-канали пишуть, що влада України нібито не проти розпочати призов на військову службу жінок.
Росіяни розганяють фейк про призов жінок до лав ЗСУ
Росіяни розганяють фейк про призов жінок до лав ЗСУ / facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни розповсюджують фейк про те, що Україна нібито хоче розпочати призов жінок до лав ЗСУ. При цьому вони посилаються на статтю The New York Times, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Читайте також:

Так, російські Telegram-канали з посиланням на The New York Times пишуть, що влада України нібито не проти розпочати призов на військову службу жінок.

"Правда: статті NYT розповідає про те, що Україна покладається лише на власне населення як резерв для поповнення особового складу, а тому багато жінок проходять військові навчання, щоб згодом вступити до лав ЗСУ", - наголосили в Центрі.

Читайте також:

За даними Міністерства оборони України, зараз у Силах оборони служать близько 43 тисяч жінок. Їм більше не заборонено бути кулеметницями, командирами танку та снайперками, а також водійками вантажівок.

"Однак про призов не йдеться, з 2014 року жодна жінка в Україні не була примусово мобілізована", - наголосили в ЦСК.

Читайте також:

Жінки, придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, які закінчили заклади професійної, фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, повинні стати на військовий облік. Але не йдеться про мобілізацію. Так держава узагальнює дані про наявний резерв фахівців медичної сфери.

Раніше ми писали, що 26 жовтня українці почали масово отримувати повідомлення від ворога з пропозицією здавати дані про Сили оборони. За це громадянам обіцяють гроші.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK