Росіяни запустили фейк про дефіцит ліків в Україні: що говорять у МОЗ

Наразі в аптечних мережах немає дефіциту жодної групи препаратів.
Росіяни запустили фейк про дефіцит ліків в Україні: що говорять у МОЗ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українцям масово розсилають фейкові листи про дефіцит ліків в аптеках, а також закликають використовувати народні засоби. У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що це чергова російська ІПСО.

Читайте також:

У повідомленнях, які надіслані начебто від МОЗ, йдеться про те, що дефіцит ліків виник на тлі відмови України від лікарських засобів, вироблених на території РФ чи Білорусі, а також через ускладнену логістику. 

"МОЗ заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності та є частиною ворожої ІПСО. Наразі в аптечних мережах немає дефіциту жодної групи препаратів. Пацієнти мають доступ до оригінальних та якісних генеричних лікарських засобів. Усі ліки постачаються до аптек як від українських, так і від іноземних фармкомпаній (звісно, за винятком країн-агресорів: Росії та Білорусі)", - наголосили у відомстві.

У міністерстві запевняють, що також дефіциту ліків немає у медичних закладах. У кожній лікарні сформовано резерв медикаментів, який необхідний для якісного та безоплатного лікування пацієнтів. 

Читайте також:

МОЗ закликає використовувати лікарські засоби з доказовою ефективністю, попередньо проконсультувавшись із лікарем. Жодні "народні засоби" не замінять повноцінне лікування, оскільки недостатньо вивчені з погляду безпеки та ефективності.

Раніше ми писали, що в мережі з'явилася інформація про спалах гепатиту А в областях та введення карантину в Україні. Однак це фейк.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK