Декларацію про доходи потрібно заповнювати по-іншому: які зміни

НАЗК оновило форму декларації про доходи.
Декларацію про доходи потрібно заповнювати по-іншому: які зміни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Після відновлення декларування 12 жовтня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції оновило форму декларації про доходи, адаптувавши її до змін відповідно до законодавства. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

Так, відтепер у розділі декларації 12.1 "Банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб'єкта декларування або членів його сім'ї відкриті рахунки чи зберігаються кошти, інше майно" не потрібно вказувати номери рахунків, так звані IBAN. Треба зазначати лише фінансові установи, у яких відкрито банківські рахунки. 

У полі щодо рахунку варто обирати позначку "Не застосовується" у полях "Тип рахунка, індивідуального банківського сейфу (комірки)" та "Номер рахунка, індивідуального банківського сейфу (комірки)".

Читайте також:

"Відомості про інших фізичних чи юридичних осіб, які мають право розпоряджатися рахунками (банківським сейфом, коміркою) та які відкрили такі рахунки на ім'я суб'єкта декларування, підлягають відображенню", - йдеться в повідомленні.

Також НАЗК забезпечило можливість при заповненні відомостей про об'єкти незавершеного будівництва у виді квартири, кімнати, машиномісця або паркомісця не зазначати відомості про власника земельної ділянки, на якій такий об'єкт будується. 

Читайте також:

"Таким чином НАЗК виконало закон, а декларанти мають можливість подати декларації за 2021-2023 роки з урахуванням змін, визначених Законом №3384-ІХ", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що 12 жовтня 2023 року в Україні набув чинності закон про відновлення декларування. Одночасно стартувала й кампанія декларування за 2021-2022 роки, яка триватиме до 31 січня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK