В Україні відкрили публічний доступ до реєстру декларацій: деталі

10 грудня 2023 року НАЗК виконало вимоги ухваленого Верховною Радою України Закону №3384-ІХ.
В Україні відкрили публічний доступ до реєстру декларацій: деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"10 грудня 2023 року НАЗК виконало вимоги прийнятого Верховною Радою України Закону №3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, з врахуванням заходів безпеки", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили у відомстві, якщо в реєстрі не знайшли декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

Зазначається, що вилучення документів з публічної частини реєстру декларацій можливе й після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.

Читайте також:

Повний публічний доступ до реєстру буде забезпечено НАЗК після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

Раніше ми писали, що після відновлення декларування 12 жовтня 2023 року НАЗК оновило форму декларації про доходи, адаптувавши її до змін відповідно до законодавства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK