СБУ викрила ще 3 схеми для ухилянтів: серед затриманих - посадовець ВЛК

За гроші фігуранти пропонували військовозобов'язаним виїхати з України на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів.
СБУ викрила ще 3 схеми для ухилянтів: серед затриманих - посадовець ВЛК
СБУ ліквідувала ще 3 схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила ще 3 схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів нелегальних "трафіків". Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Серед затриманих виявилися посадовець районної ВЛК та власник транспортної компанії, яка імітувала міжнародні перевезення вантажів.

За гроші фігуранти пропонували військовозобов'язаним виїхати з України на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Такі "послуги" ділки оцінювали в суму до 10 тис. американських доларів. "Вартість" залежала від терміновості виїзду та способу переправлення через кордон.

Читайте також:

Так, у Львові затримали "на гарячому" лікаря-хірурга, який входив до складу районної військово-лікарської комісії. Він намагався отримати хабар за підписання для ухилянта фіктивної довідки про "наявність важких діагнозів".

Встановлено, що на підставі сфабрикованих висновків медика його спільники з ВЛК готували завідомо неправдиві документи про непридатність призовників до військової служби. Надалі ухилянти планували використати підробки для незаконного виїзду з України.

Читайте також:

На Одещині затримано ділка, який налагодив канал нелегальної міграції потенційних призовників до ЄС через територію невизнаного Придністров'я. Щоб переправити військовозобов’язаних за кордон, фігурант вивозив їх на власному авто через заздалегідь підготовлений маршрут поза пунктами пропуску.

За даними слідства, зловмисник координував злочинні дії зі своїм зарубіжним спільником, який підшукував клієнтів через спеціально створений телеграм-канал. Гроші за "трансфер" фігуранти отримували на власний криптогаманець.

Читайте також:

Крім того, за "додаткову" оплату вони обіцяли ухилянтам своє сприяння в "легалізації" на території Євросоюзу.

На Закарпатті затримано комерсанта, який переправляв військовозобов'язаних за межі нашої держави як водіїв міжнародних вантажних перевезень. Щоб реалізувати "схему", її організатор зареєстрував на підставну особу транспортне підприємство.

Як тільки псевдоводій виїздив до ЄС, він покидав авто й за кермо сідав родич фігуранта, який повертався в Україну.

Читайте також:

За викритими фактами тривають розслідування, розпочаті в межах кримінальних проваджень за ст. 332 та ст. 368 Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до 10 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що Державне бюро розслідувань викрило схему ухилення від мобілізації, яку організував керівник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Запоріжжя.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK