В Україні заблокували ще три схеми для ухилянтів: СБУ повідомила подробиці

Викрито зловмисників, які пропонували призовникам втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів.
В Україні заблокували ще три схеми для ухилянтів: СБУ повідомила подробиці
СБУ заблокувала ще три схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Правоохоронці заблокували нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомила Служба безпеки України.

Читайте також:

Викрито зловмисників, які пропонували призовникам втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Серед затриманих організаторів оборудок - ділки, які торгували статусом особи з інвалідністю, а також студентськими квитками закордонних вишів.

Вартість своїх "послуг" ділки оцінювали до 7 тисяч американських доларів. Сума залежала від терміновості та способу втечі.

Читайте також:

Так, на Закарпатті співробітники внутрішньої безпеки СБУ та ДБР зібрали доказову базу на організаторів ухилянтської схеми, яка передбачала переправлення призовників до сусідньої країни Євросоюзу "лісовими стежками".

Ще у квітні минулого року правоохоронці затримали організатора схеми та двох його спільників, мешканців Тячівського району, на спробі переправити за кордон 4-х "клієнтів". У процесі розслідування встановлено причетність до організації схеми колишнього "посадовця-силовика".

Читайте також:

На підставі зібраних доказів до суду направлено обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи з чотирьох осіб за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

На Запоріжжі затримали ділка, який разом зі спільниками фабрикував висновки лікарських обстежень своїх "клієнтів" щодо наявності в них тяжких діагнозів. Надалі на їх основі МСЕК мав "підтвердити" наявність у них інвалідності 2-ї чи 3-ї груп.

Читайте також:

Співробітники СБУ запобігли "списанню" за цією схемою з військового обліку понад 40 потенційних призовників.

Також затримано шахраїв, які за гроші обіцяли чоловікам "офіційне" працевлаштування за кордоном або ж "місце" в європейському виші. Це мало бути підставою для безперешкодного виїзду призовників за кордон.

Клієнтів шукали через оголошення в інтернеті. Після отримання завдатку імітували процес "підготовки пакета документів", хоча насправді виводили кошти через підставних осіб та обривали контакти.

Читайте також:

За оперативними даними, зловмисники діяли з грудня минулого року та за добу "працевлаштовували" до 10 осіб.

Раніше ми писали, що правоохоронці ліквідували масштабну корупційну схему в Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK