Розкрадання при закупівлі артснарядів для ЗСУ: до бюджету України повернули майже 1,5 млрд грн

До бюджету повернули майже 1,5 млрд грн, які намагалися вкрасти на закупівлі артснарядів для ЗСУ.
Розкрадання при закупівлі артснарядів для ЗСУ: до бюджету України повернули майже 1,5 млрд грн
Ілюстративне фото / t.me/V_Zelenskiy_official

Правоохоронці запобігли розкраданню державних коштів, виділених на придбання артснарядів для ЗСУ. Про це повідомила Служба безпеки.

Читайте також:

Зазначається, що до бюджету повернуто майже 1,5 млрд гривень, які були незаконно виведені за кордон під час закупівлі оптової партії боєприпасів.

У відомстві нагадали, що військова контррозвідка СБУ викрила цю оборудку в грудні 2023 року. Тоді за сприяння керівництва Міноборони було затримано організатора "схеми" - керівника одного з головних управлінь Міністерства оборони.

Читайте також:

За даними слідства, посадовець намагався привласнити бюджетні кошти, виділені під держзамовлення для потреб українських військ.

"Для цього він організував переведення з балансу Міноборони на зарубіжні рахунки афілійованої фірми-посередниці майже 1,5 млрд грн за придбання артилерійських снарядів. Ця сума на 30% перевищила вартість іншого, альтернативного контракту, який уклала новостворена на той момент Агенція оборонних закупівель", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Військовому чиновнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.

Раніше ми писали, що Служба безпеки викрила ще одну схему розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK