Болгарія продовжила дію тимчасового захисту для українців: на який термін

Механізм тимчасового захисту дає біженцям з України однакові з громадянами країн ЄС права на працю, соціальне та медичне обслуговування, освіту.
Болгарія продовжила дію тимчасового захисту для українців: на який термін
Ілюстративне фото / Getty Images

Уряд Болгарії продовжив дію тимчасового захисту для громадян України до березня 2025 року. Рішення набирає чинності 4 березня й триватиме рік. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Читайте також:

"Болгарія разом зі своїми європейськими колегами підтверджує свою прихильність наданню безпечного притулку тим українцям, хто рятується від російської збройної агресії", - йдеться в повідомленні.

Як пояснив омбудсмен, механізм тимчасового захисту дає біженцям з України однакові з громадянами країн ЄС права на працю, соціальне та медичне обслуговування, освіту. Захист закріплений у Директиві Євросоюзу.

Читайте також:

Контакти центрів допомоги біженцям у Болгарії:

  • +359 884 110 050 - надання консультацій із правових питань;
  • +359 884 110 330 - надання інформації щодо гуманітарної допомоги (розселення, можливе отримання теплих речей, харчів).

Раніше ми писали, що з 1 лютого 2024 року громадяни України віком від 7 до настання 14-ти років, які отримали тимчасовий захист у Республіці Болгарія, мають право на безкоштовний проїзд у внутрішньому міському транспорті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK