Буде більше зброї, ракет та дронів: Шмигаль розповів про програму "Український щит"

За словами прем'єр-міністра, усі внутрішні ресурси спрямують на посилення оборони.
Буде більше зброї, ракет та дронів: Шмигаль розповів про програму "Український щит"
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

У п'ятницю, 16 лютого, Кабінет Міністрів затвердив План дій на 2024 рік. Обороноздатність та безпека українських громадян є одними з основних пріоритетів уряду. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Перший пріоритет Плану уряду на 2024 рік залишається без змін - обороноздатність, а також безпека для наших громадян. Це програма "Український щит", - сказав він.

За словами Шмигаля, усі внутрішні ресурси спрямують на посилення оборони.

Читайте також:

"Більше зброї та техніки. Більше дронів. Більше ракет. Більше снарядів. Обладнані оборонні рубежі. Серед важливих завдань - це локалізація виробництва та ремонту зброї і техніки. Створення спеціального режиму для підприємств «оборонки», пільги та державні гарантії", - розповів прем'єр-міністр.

Він зазначив, що також ставка робитиметься на приватний сектор, на нові технології та розробки. 

У сфері гуманітарного розмінування буде збільшено кількість підрозділів та кількість піротехніків ДСНС щонайменше на 200 людей.

Читайте також:

"Створюємо ринок гуманітарного розмінування. Будемо компенсувати витрати за розмінування земель сільськогосподарського призначення. В Україні цьогоріч мають бути створені перші власні машини для розмінування. Кількість операторів має зрости щонайменше на 10%", - наголосив Шмигаль.

Раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною й Федеративною Республікою Німеччина.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK