Виробництво нових боєприпасів в Україні буде швидше та більше - Міноборони

Український уряд схвалив постанову про прискорення та розширення вітчизняного виробництва боєприпасів.
Виробництво нових боєприпасів в Україні буде швидше та більше - Міноборони
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

Кабінет Міністрів підтримав постанову, яка пришвидшує запуск та розвиток виробництв боєприпасів в Україні. Про це повідомили в Міністерстві оборони.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, у липні 2023-го року схожу постанову вже ввели в дію. Тодішній документ стосувався боєприпасів для безпілотників та бойових частин безпілотних систем. 

"Ми отримали результати експериментальної постанови щодо виробництва для безпілотних систем. І бачимо, що наш підхід дає результат. Збільшується кількість виробників і кількість продукції", - заявив міністр оборони Рустем Умєров.

Читайте також:

Вказаним експериментом запровадилось нове, спрощене регулювання виробництва, яке встановило чіткі критерії до виробників і їхніх потужностей, порядок розробки та виробництва. Це дало можливість масштабувати виробництво відповідних засобів ураження та покращити стан постачання ЗСУ відповідними боєприпасами.

За час реалізації експериментального порядку з'явилися і розпочали діяльність близько 20 нових виробників боєприпасів для безпілотних систем. Україна вже має 21 допущений до експлуатації зразок боєприпасів, 8 зразків боєприпасів вже пройшли випробування і зараз проходять процедуру допуску до експлуатації, 29 зразків боєприпасів проходять демонстраційні випробування.

Читайте також:

"Саме тому ми запропонували подібні підходи використати, щоб збільшити кількість боєприпасів українського виробництва. Розвиток потужностей української військової промисловості - це те, що дасть нам безпеку і мир", - додав Умєров.

Раніше ми писали, що Україна нарощує виробництво дронів та боєприпасів, а також освоює нові зразки зброї.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK