Військові стануть непомітними для ворога: в Україні розробляють антитепловізійну накидку

У разі успішного завершення розробок цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення.
Військові стануть непомітними для ворога: в Україні розробляють антитепловізійну накидку
В Україні розробляють антитепловізійну накидку / mil.gov.ua

У Центральному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення розробляють антитепловізійне пончо (накидку), яке допоможе українським бійцям залишатися непомітними для російських приладів. Про це повідомили в Міністерстві оборони.

Читайте також:

Очікується, що накидка поглинатиме інфрачервоне випромінювання. У разі успішного завершення розробок цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів та приладів нічного бачення. 

Наразі в Центральному управлінні вже тестують п'ять зразків різних тканин.

Читайте також:

"Специфіка в тому, що нам необхідно створити матеріал, який поглинатиме інфрачервоне випромінювання та матиме низьку теплопровідність. Наша мета - якомога надійніше замаскувати військових і техніку від ворога", - зауважив заступник міністра оборони Віталій Половенко. 

Матеріали для виготовлення тканини антитепловізійної накидки повинні бути гнучкими та стійкими до навколишнього середовища: атмосферних опадів, не вигорати на сонці, мати маскувальні властивості на місцевості. 

Читайте також:

Загалом від початку року в Центральному управлінні вже затвердили шість удосконалених зразків одягу: зимові рукавички, куртки, утеплені штани, термобілизну та футболки. 

Раніше ми писали, що в Україні продовжується процес дебюрократизації армії. Міністерству оборони доручили в стислий термін продовжити спрощення обліку військового майна.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK