Скільки українців вважає, що Захід утомився від війни: результати опитування

Наразі ще все-таки більше тих, хто вірить, що Захід продовжує в міру можливостей підтримувати Україну.
Скільки українців вважає, що Захід утомився від війни: результати опитування
Ілюстративне фото / Getty Images

У лютому 2024 року майже половина українців (49%) вірить, що Захід продовжує в міру можливостей підтримувати Україну. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) протягом 17-23 лютого 2024 року.

Читайте також:

Наприкінці 2022 року лише 15% українців вважали, що Захід утомлюється від України, його підтримка слабка й що Захід хотів би від України поступок Росії. На початку жовтня 2023 року, частка українців, які в це вірять, досягла 30%, а зараз - 44%.

"Наразі ще все-таки більше тих, хто вірить, що Захід продовжує в міру можливостей підтримувати Україну - 49%, проте цей показник знизився з 76% наприкінці 2022 року", - зазначають соціологи.

kiis.com.ua

У всіх регіонах України значно зросла частка тих, хто відчуває, що Захід втомлюється і його підтримка слабка. На Півдні та Сході, регіонах, які найближчі до зони бойових дій, уже більше тих, хто вважає, що Захід утомлюється від України й хоче тиснути для поступок.

Читайте також:

"Ми закликаємо Захід переходити від сильних слів до сильних дій. Україна та українці зберігають волю до Перемоги, Україна та українці прагнуть продовжувати опір агресору. Україна та українці заслуговують на належну підтримку тут і зараз", - прокоментував виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

Нагадаємо, більшість українців вірять, що війна з РФ завершиться поверненням під контроль України всіх територій, включаючи Донбас та Крим.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK