На пенсії та зарплати: Україна отримала 760 млн дол гранту від Японії та Норвегії

Уряд Японії виділив $465 млн, уряд Норвегії - $295 млн.
На пенсії та зарплати: Україна отримала 760 млн дол гранту від Японії та Норвегії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У середу, 28 лютого, до загального фонду держбюджету України надійшли 760 млн доларів США на безповоротній основі як другий грант шостого додаткового фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також:

Обсяг додаткового фінансування складається з грантів урядів Японії та Норвегії (465 млн дол. США та 295 млн дол. США відповідно).

Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України, не пов'язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема:

  • на пенсійні виплати;
  • виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС);
  • оплату праці педагогів. 

"З початку повномасштабного вторгнення уряди Японії та Норвегії неодноразово демонстрували Україні свою непохитну підтримку та солідарність. Допомога міжнародних партнерів є критично важливою для фінансування соціальної сфери України під час війни", - наголосив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

За інформацією Мінфіну, у 2024 році Україна отримала вже близько 1,2 млрд дол США зовнішньої фінансової допомоги від донорів через проекти Світового банку. З них майже 75% - гранти. 

Раніше ми писали, що до державного бюджету України надійшла частина коштів гранту в розмірі 49,4 млн дол. США від уряду Японії в рамках проєкту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав та можливостей людей" (HOPE).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK