Україна отримає 1,5 млрд дол через механізм Світового банку від Японії та Великобританії

Очікується, що кошти надійдуть до держбюджету України вже до кінця березня 2024 року.
Україна отримає 1,5 млрд дол через механізм Світового банку від Японії та Великобританії
Світовий банк / depositphotos.com

Україна отримає 1,5 млрд дол. США на підтримку політики розвитку через механізм Світового банку від Японії та Великої Британії. Рада директорів СБ схвалила позику на підтримку політики розвитку "Основи зростання" (Growth Foundations Development Policy Loan - DPL). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Кошти будуть надані під гарантії уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом 984 млн доларів США та під гарантію Великої Британії на суму 516 млн доларів США. 

"Залучені кошти будуть спрямовані на підтримку Державного бюджету України та відновлення економіки, фінансування першочергових соціальних і гуманітарних видатків держбюджету", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

Водночас із метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов'язань України в рамках позики DPL2024 на найближчі роки, з японських коштів Угодою про позику DPL передбачена капіталізація відсотків у сумі 99,54 млн доларів США.

Зазначається, що проєкт DPL - це системний проєкт, спрямований на підтримку проведення реформ в Україні, а кошти зараховуються до загального фонду державного бюджету єдиним траншем за результатами виконаних до її підписання завдань.

"Проєкт DPL - це не тільки підтримка держбюджету, але й  збільшення потенціалу економічного розвитку шляхом підвищення продуктивності, накопичення капіталу та доступу до експортних ринків, а також створення сприятливої для економічного розвитку макрофінансової політики. Україна виконала всі зазначені заходи для впровадження необхідних реформ, які дозволять Україні прискорити свій євроінтеграційний шлях та сприятимуть зростанню економіки", - додала заступниця міністра фінансів Ольга Зикова.

Читайте також:

Очікується, що кошти надійдуть до держбюджету України вже до кінця березня 2024 року. 

Раніше ми писали, що 26 березня Україна отримала четвертий транш фінансування на суму близько 880 млн доларів США (663,9 млн СПЗ) від МВФ у рамках програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK