Чому Україні якнайшвидше потрібні системи Patriot: Кулеба навів три аргументи

За словами Кулеби, системи Patriot можуть та мають бути передані Україні в найкоротші терміни.
Чому Україні якнайшвидше потрібні системи Patriot: Кулеба навів три аргументи
Ілюстративне фото / Getty Images

У середу, 27 березня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив на терміновій потребі України в більшій кількості систем ППО Patriot та подібних до неї на тлі збільшення інтенсивності російських повітряних атак балістичними ракетами. Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу для світових ЗМІ.

Читайте також:

Очільник МЗС зазначив, що Росія посилила повітряний терор проти України та лише за тиждень, з 18 по 24 березня, запустила 190 ракет різних типів, 140 безпілотників "Шахед" та 700 керованих авіабомб проти України.

"Україна наразі є єдиною країною у світі, яка майже щодня зазнає балістичних ракетних атак. Patriot мають бути розміщені зараз тут, в Україні, щоб захищати реальні людські життя, а не залишатися в місцях, де ракетна загроза дорівнює нулю", - заявив міністр. .

Читайте також:

Він назвав три критично важливі результати, які принесе посилення української протиповітряної оборони.

"Насамперед потужна українська протиповітряна оборона врятує тисячі людських життів, що саме по собі є головною метою. Patriot та інші подібні системи є оборонними за визначенням. Вони покликані захищати життя, а не забирати їх", - розповів Кулеба.

Читайте також:

По-друге, за його словами, сильна українська протиповітряна оборона заощадить значну кількість ресурсів для партнерів України. 

"Кожна територія, закрита Patriot, - це менше руйнувань критичної інфраструктури та менше коштів на відновлення; кожне місто, надійно захищене Patriot, - це тисячі українців, які повернуться з-за кордону, зміцнюючи українську економіку та зменшуючи її залежність від іноземної фінансової допомоги" , - сказав міністр.

Читайте також:

"По-третє, потужна українська протиповітряна оборона прикриє наші війська і дозволить їм переломити хід війни на користь України... Сильна протиповітряна оборона на передовій дозволила б нашим військам не тільки не втрачати позиції, але й змусити росіян відступати", - додав Кулеба.

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський анонсував чергові хороші новини з протиповітряної оборони (ППО). Також у наших військових буде більше дронів, ракет та засобів РЕБ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK