"Безпрецедентне рішення": Данія перша у світі за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ

Данія оголосила про виділення 200 млн данських крон на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників.
"Безпрецедентне рішення": Данія перша у світі за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ
Український військовий / facebook.com/profile.php?id=100091299815976

Данія оголосила про виділення 200 млн данських крон ($28,5 млн) на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників. Про це повідомили в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України.

Читайте також:

Зазначається, що ці кошти передбачені в рамках нового пакету допомоги Україні. Загалом було виділено приблизно 2,2 млрд данських крон.

"Це перше й поки що безпрецедентне рішення, коли вироби військового призначення для Сил оборони України закуповуються в українських виробників за кошти іншої держави", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як підкреслили в міністерстві, таке рішення надзвичайно важливе і для українського війська, і для української економіки. Виробничі спроможності нашого ОПК значно перевищують купівельні спроможності держбюджету.

"Спроможність українського ОПК становить близько $20 млрд. При цьому Україна має лише $6 млрд на закупівлю озброєння. Грубо кажучи, у нас працює лише третина всіх станків, які наявні в країні, бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту", - пояснив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Він розповів, що було започатковано проєкт ZBROYARI: Manufacturing Freedom - глобальна фандрейзингова кампанія, стратегічний збір не по людях, а по цілих націях.

Читайте також:

"Його мета - зібрати $10 млрд на виробництво української зброї в цьому році. Сьогодні ми маємо перший донат. Це рішення знакове, воно відкриває шлях для інших країн, і ми неймовірно вдячні данському уряду й данському народу за лідерство", - додав Камишін.

Раніше ми писали, що Данія оголосила про виділення 17-го пакету військової допомоги Україні вартістю 2,2 млрд данських крон (313 млн доларів).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK