Перелік об'єктів із гарантованим електропостачанням можуть розділити за сезонами

Оновлення переліку споживачів із гарантованим електропостачанням планується завершити до липня.
Перелік об'єктів із гарантованим електропостачанням можуть розділити за сезонами
Ілюстративне фото / Getty Images

Наразі процес оновлення переліку об'єктів критично важливої інфраструктури з гарантованим електропостачанням відбувається в кожній області та має завершитися до 1 липня. Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Читайте також:

"Наразі в багатьох областях із переліку об'єктів із гарантованим електропостачанням уже виключено десятки, а в деяких областях - понад сотню споживачів. Логіка процесу в тому, що важливо віднайти баланс і захистити об'єкти критичної інфраструктури від відключень, водночас не створюючи надмірного навантаження на інших", - розповів він.

За словами Слободяна, перелік об'єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням пропонується розділити за сезонами - на літній та зимовий. 

Читайте також:

"Зараз до переліку включено серед іншого об'єкти, що надзвичайно важливі впродовж опалювального періоду, але влітку не працюють. Тому зараз їх доцільно виключити з переліку, а з настанням холодів повернути до нього. Пов'язано це з тим, що поруч із такими об'єктами до ліній електропередачі підключено багато інших споживачів, що можуть бути задіяні у графіках знеструмлень", - пояснив голова Держенергонагляду.

Крім того, там, де не можна заживити об'єкти на різні лінії електропередачі, розглядається можливість ручного перемикання в разі застосування графіків відключень. Зокрема, така практика застосовувалась взимку 2022-2023 років. Таке перемикання здійснюється в мережі середньої напруги 10 кВ.

Читайте також:

Слободян зазначив, що в найближчі півтора місяці буде дещо складна ситуація з постачанням електроенергії. Полегшення очікується в серпні, враховуючи завершення ремонтних робіт на деяких атомних енергоблоках та зменшення кількості об'єктів із гарантованим електропостачанням.

Раніше ми писали, що в Києві втричі зменшили кількість багатоповерхівок, які не відключаються від мережі під час дії графіків. Наразі таких будинків 4% від загальної кількості.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK