На ухилянтах "заробили" понад 1 млн дол: СБУ затримала двох очільників ТЦК на Київщині

Чиновники пропонували військовозобов'язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров'я.
На ухилянтах "заробили" понад 1 млн дол: СБУ затримала двох очільників ТЦК на Київщині
СБУ затримала двох очільників ТЦК на Київщині / ssu.gov.ua

Правоохоронці ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації. На Київщині затримано трьох організаторів оборудки. Ними виявились очільники двох районних ТЦК столичного регіону та їхній спільник - громадянин країни Південного Кавказу. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих виявлено понад 1,2 млн американських доларів. Більшість вилученої готівки фігуранти зберігали в спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін власних осель.

Як встановило розслідування, фігуранти пропонували військовозобов'язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров'я.

Читайте також:

За матеріалами справи, вартість таких "послуг" становила 37 тис. доларів США з одного ухилянта. У цю суму входила підготовка повного "пакета" документів, зокрема фіктивних меддовідок, а також "супровід" ухилянтів під час проходження військово-лікарської комісії.

Для реалізації схеми посадовці військкоматів використовували особисті зв'язки серед представників ВЛК, яких "втемну" залучали до злочинної схеми. Потім фіктивні документи використовували для зняття потенційних призовників із військового обліку, що давало їм можливість втекти за кордон.

Читайте також:

Зазначається, що для пошуку ухилянтів та передачі грошей посадовці ТЦК залучили свого знайомого-іноземця.

Військова контррозвідка СБУ затримала посередника у столичному ресторані, коли він одержував 50 тис. американських доларів від нових клієнтів. Після цього в службових кабінетах затримали обох посадовців ТЦК.

Додатково під час обшуків у будинку іноземця виявлено велику кількість зброї, зокрема пістолет із глушником, походження якого зараз встановлюється.

Читайте також:

Слідчі Служби безпеки оголосили затриманим про підозру. Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що працівники ДБР затримали сина начальника одного з відділень Вінницького об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), який обіцяв за гроші місцевому жителю "зробити" пакет документів для виїзду за кордон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK