Українська економіка зростає: ВВП збільшився на 2,7% у липні

За сім місяців 2024 року зростання ВВП оцінюється на рівні 4,0%.
Українська економіка зростає: ВВП збільшився на 2,7% у липні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У липні 2024 року ВВП України виріс на 2,7% [±1%] порівняно з липнем минулого року. Про це повідомляє Міністерство економіки.

Читайте також:

У підсумку за сім місяців 2024 року зростання ВВП оцінюється на рівні 4,0% [±1%] порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"У липні економіка працювала в умовах "віялових" відключень електроенергії через її дефіцит. Це ускладнювало економічну активність як підприємств на тлі зростання витрат, так і споживачів товарів та послуг. Проте економіці вдалось нівелювати негативний вплив дефіциту електроенергії", - наголосила міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

За її словами, цьому сприяли високий рівень адаптивності бізнесу до складних умов і досвіду реагування на такі виклики. Окремі підприємства забезпечили собі стабільний доступ до електроенергії завдяки прямому імпорту.

Також позитивний ефект для зростання ВВП додали ранній початок збору врожаю озимих культур, стабільна робота Українського морського коридору та бюджетне фінансування будівництва інженерних споруд.

Читайте також:

Свириденко зазначила, що динаміка зростання економіки за перші сім місяців 2024 року на рівні 4,0% наразі відповідає оновленому урядовому прогнозу. Зростання реального ВВП за підсумками 2024 року очікується на рівні 3,5%.

Раніше ми писали, що у 2023 році світовий ВВП досяг $105,4 трлн, збільшившись на 3,2%. США зберігають лідерство у світовій економіці, підтверджуючи свій статус найбагатшої країни з 1960 року: зараз на неї припадає близько 26% глобального ВВП.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK