В Україні має запрацювати поштовий банк: деталі нового законопроєкту

У Раді зареєстрували законопроєкт, який дає старт роботі поштового банку.
В Україні має запрацювати поштовий банк: деталі нового законопроєкту
Ілюстративне фото / depositphotos.com

АТ "Укрпошта" спільно з Національним банком та депутатами розробили законопроєкт про розвиток фінансової інклюзії в Україні, що дозволить надавати фінансові послуги зокрема у відділеннях поштового оператора. Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Читайте також:

"Поштовому банку бути. Те, що зовсім недавно здавалося неможливим, стало реальністю... Завдяки спільній роботі Національного банку України, Верховної Ради України, Офісу Президента України, ну і, звісно, Укрпошти, підготовлено та внесено до ВРУ закон №12044 про вирішення питання фінансової інклюзії, який відкриває шлях до початку роботи поштового банку", - йдеться в повідомленні.

Як пояснив Смілянський, уперше в історії України банківські послуги будуть доступні на 100% території країни (сьогодні банки та банкомати присутні лише в 4% населених пунктів).

Читайте також:

Також законопроєкт передбачає, що кожна компанія або банк (не лише Укрпошта) може стати оператором фінансової інклюзії.

Оператор фінансової інклюзії - це банк, обмежений у кредитуванні великих компаній та деяких валютних операціях. Усе інше як у звичайного банку. Оператор фінансової інклюзії має відповідати всім нормативам НБУ, а всі його вклади застраховані у Фонді гарантування вкладів.

Нормативними документами НБУ буде передбачена можливість надання банківських послуг удома та в умовах відсутності світла й зв'язку.

Читайте також:

Паралельно з законом розробляється постанова КМУ про передачу PINBank АТ "Укрпошта".

Раніше ми писали, що 19 вересня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №11474 щодо особливостей приватизації державних банків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK