НБУ випустив нові 10 гривень: кому присвячується монета

Національний банк України ввів у обіг нову пам'ятну монету "Сили логістики Збройних сил України".
НБУ випустив нові 10 гривень: кому присвячується монета
НБУ випустив нові 10 гривень / bank.gov.ua

11 жовтня, у День фахівців логістичного забезпечення ЗСУ, Національний банк України ввів у обіг нову обігову пам'ятну монету "Сили логістики Збройних сил України". Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

"Нова монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячується військовим логістам, які створюють міцний тил для українських воїнів та забезпечують безперебійність постачання всього необхідного для захисників та захисниць України", - йдеться в повідомленні.

Обігова пам'ятна монета "Сили логістики Збройних сил України" має номінал 10 гривень, виготовлена зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом.

Читайте також:

Аверс монети ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року. На ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та Державний герб України.

На реверсі монети по колу розміщено написи. Головним елементом композиції є зображення беретного знака Сил логістики ЗСУ, у його основі стилізований контур фортеці з чотирма бастіонами, на який накладено схрещені мечі руків'ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси, та жезл Меркурія, розташований вертикально. На задньому тлі монети схематично зображені топографічні карти.

bank.gov.ua

Читайте також:

Як і всі інші обігові монети України, пам'ятна монета "Сили логістики Збройних сил України" є обов'язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Національний банк поступово підкріплюватиме обіговими пам’ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої їх видачі клієнтам. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам'ятних монет.

Читайте також:

Водночас частина тиражу обігової пам'ятної монети "Сили логістики Збройних сил України" (500 тис. шт.) буде сформована в спеціально оформлені ролики. Ролик міститиме 25 таких обігових пам'ятних монет.

Раніше ми писали, що пам'ятна монета "Абсолютний" введена в обіг 1 жовтня 2024 року.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK