У Дніпрі затримали рекетирів, які "обкладали даниною" місцевих підприємців

Зловмисники вимагали гроші з представників малого бізнесу. Для цього провокували конфліктні ситуації або вигадували штучні борги, а потім виставляли "рахунок" потерпілим.
У Дніпрі затримали рекетирів, які "обкладали даниною" місцевих підприємців
У Дніпрі затримали рекетирів / ssu.gov.ua

Правоохоронці нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців прифронтового Дніпра. Рекетири "обкладали даниною" місцевих підприємців. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Читайте також:

Так, зловмисники вимагали гроші з представників малого бізнесу. Для цього провокували конфліктні ситуації або вигадували штучні борги, а потім виставляли "рахунок" потерпілим.

"У разі відмови рекетири викрадали своїх жертв та відвозили до підвалу, який був переобладнаний під катівню. Там людей прив'язували до стільця та періодично били, погрожуючи фізичною розправою над потерпілими та їхніми родинами", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Співробітники СБУ задокументували факт "вибивання" грошей із місцевого ІТ-підприємця. Фігуранти вимагали кошти як "компенсацію" за нереалізований бізнес-проєкт, у який вони нібито вкладали гроші.

За даними слідства, рекетири вивезли айтішника з зав'язаними очима до підвального приміщення, де застосовували до нього тортури. Унаслідок він погодився заплатити і відправив частину суми в криптовалюті. Щоб сплатити "залишок", він мав звернутися по допомогу до своїх родичів.

"Утримуючи підприємця у власному авто, фігуранти возили його по адресах близьких допоки він не зібрав усю суму", - розповіли в СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, рекетири планували розширити свій злочинний вплив і обкласти "даниною" більшу частину малого бізнесу. Але правоохоронці заблокували протиправні наміри угруповання та затримали організатора і його спільника. Ними виявилися представники місцевого криміналітету, які раніше вже притягувалися до відповідальності за тяжкі злочини.

Під час обшуків у оселях зловмисників вилучено зброю та боєприпаси. Також виявлено велику суму готівки та мобільні телефони з відеодоказами знущань над потерпілими.

Читайте також:

Затриманим повідомили про підозру за ст. 146, ст. 189, ст. 263 Кримінального кодексу України: Вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху підприємців Дніпропетровщини.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK