Як змінився ринок нерухомості в Україні під час війни - Фонд держмайна

Левову частку в продажах займають об'єкти житлової нерухомості.
Як змінився ринок нерухомості в Україні під час війни - Фонд держмайна
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку війни ринок нерухомості України зазнав кардинальних змін. За період з 24 лютого по 12 грудня українці продали 52 605 різноманітних об'єктів нерухомості, що в 4,6 раза менше ніж за аналогічний період 2021 року (242 893). Про це повідомили у Фонді держмайна.

Читайте також:

Зазначається, що левову частку в продажах займають об'єкти житлової нерухомості. З 24 лютого до 12 грудня покупці придбали 47 023 квартир і житлових будинків, що в 4,6 раза менше ніж за аналогічний період 2021 року (216 994).

Крім того, суттєво впали продажі промислової нерухомості та гаражів - у 4,3 раза до 4622 об'єктів, торговельної нерухомості - у 5,2 раза до 502 об’єктів, адміністративної нерухомості - у 7,9 раза до 458 об'єктів.

Читайте також:

Фонд держмайна - регулятор ринку оціночної діяльності в Україні, який нерозривно пов’язаний із ринком нерухомості. ФДМУ веде Єдину базу звітів про оцінку, на підставі яких надалі продавці нерухомості сплачують податки.

"Ми рецензуємо ці звіти, щоб не допустити заниження вартості активів і, як наслідок, зменшення податків. В 2022 році завдяки такому моніторингу Фонду держмайна вдалося не допустити скорочення надходжень до бюджету на приблизно 1,5 млрд грн", - розповіла заступник голови ФДМ Юлія Бєлова.

Раніше ми писали, що 26 грудня Фонд держмайна провів два аукціони малої приватизації з черговими рекордами зростання цін.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK