Організували рейдерське захоплення землі в Затоці: викрили депутата Одеської облради та його дружину

СБУ вдалося запобігти привласненню державної нерухомості на десятки мільйонів гривень.
Організували рейдерське захоплення землі в Затоці: викрили депутата Одеської облради та його дружину
Депутат Одеської облради та його дружина організували рейдерське захоплення землі біля моря / ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила одного з депутатів Одеської обласної ради та його дружину, які організували рейдерське захоплення землі біля моря. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, фігуранти намагалися заволодіти приміщеннями АТ "Укрпошта" поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. Вони діяли в складі організованої злочинної групи.

"Щоб реалізувати оборудку, її учасники підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали "переоформлене" держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

СБУ вдалося запобігти привласненню державної нерухомості на десятки мільйонів гривень. Зараз будівлі й прилегла територія Укрпошти на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

Депутата облради затримали й повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 млн грн.

Читайте також:

Дружині депутата та його помічнику повідомлено про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації, вчинене організованою групою за попередньою змовою. Обох взято під варту з альтернативою застави в сумі 8 млн грн.

Раніше ми писали, що в Одеській області викрили шахраїв, які привласнили та легалізували земельну ділянку з базою відпочинку в Затоці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK