Оренда однокімнатної квартири в Києві подорожчала на 60% за 2 роки: що впливає на ціни

Київ завдяки ефективності ППО в місті та економічній ситуації знову став одним із найпопулярніших міст для внутрішньої міграції.
Оренда однокімнатної квартири в Києві подорожчала на 60% за 2 роки: що впливає на ціни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на війну, у Києві вартість однокімнатної квартири в оренду зросла на 60% за останні два роки. Про це повідомляють експерти ЛУН.

Читайте також:

У вересні 2022 року медіана однокімнатної квартири в Києві в оренду складала 10 000 грн, тоді як у Львові було 16 000 грн. Двокімнатна квартира в Києві коштувала в середньому 15 000 грн, у Львові - 19 000 грн.

На початку 2024 року попит на квартири у Львові зменшився. Водночас Київ завдяки ефективності ППО в місті та економічній ситуації знову став одним із найпопулярніших міст для внутрішньої міграції. Також на ситуацію з орендою значною мірою вплинуло повернення навчальних закладів до офлайн-навчання.

Читайте також:

Уже в грудні 2023 року двокімнатна квартира у Львові в середньому коштувала 16 000 грн, а в Києві - 16 700 грн. Сьогодні медіана двокімнатної квартири в оренду у Львові коштує 22 900 грн (подорожчання на 43,5% від початку року), а в Києві - 23 000 грн (подорожчання на 43,7% від початку року).

"Насамперед це означає, що ринок живе, динамічно реагує на всі зміни в країні, але живе. Що складно, наприклад, сказати про такі міста, як Харків, Херсон, Суми: там оренда сильно впала від початку війни і досі тримається на тому самому рівні у зв'язку з регулярними обстрілами, наближеністю до зони бойових дій і, як наслідок, низьким попитом на житло", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як пояснили експерти, подорожчання оренди на 60% за два роки є маркером того, що принаймні Київ живе відносно стабільним життям. Попит на оренду є наслідком того, що в місті є робота, можливість вчитися, жити, а економічна ситуація є прогнозованою.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів оновив вимоги до житла, яке можна придбати за програмою доступної іпотеки "єОселя". Наразі програма для більшості громадян стає орієнтованою на нове чи здане в експлуатацію житло не більше трьох років тому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK