Аграріїв звільнили від сплати податків на заміновані та окуповані землі - Мінагро

Мінагрополітики ініціюватиме окрему процедуру моніторингу використання таких земельних ділянок.
Аграріїв звільнили від сплати податків на заміновані та окуповані землі - Мінагро
Ілюстративне фото / Getty Images

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, яким звільнила аграріїв від сплати податків на заміновані, забруднені та окуповані землі. Про це повідомили в Мінагрополітики.

Читайте також:

Йдеться про законопроєкт №7632 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно".

Так, документ звільняє від необхідності сплачувати плату за землю, мінімальне податкове зобов'язання та єдиний податок за сільськогосподарські угіддя, які розташовані на територіях, де ведуться чи велися бойові дії або тимчасово окупованих РФ, та за землі, що перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами.

Читайте також:

"Фермери чекали на прийняття цього законопроєкту з нетерпінням, адже необхідність сплачувати податки за землі, які фактично неможливо використовувати, окрім іншого, могло підштовхувати  фермерів йти на порушення техніки безпеки. Зокрема, обробляти землі, які ще не розміновано або розміновувати самотужки, що є небезпечним для життя і здоров'я", - прокоментував міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Зазначається, що Мінагрополітики ініціюватиме окрему процедуру моніторингу використання таких земельних ділянок. 

Раніше ми писали, що 11 квітня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №7632, яким звільняються від податку на нерухомість власники майна, знищеного чи пошкодженого внаслідок російської агресії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK