В Україні відклали перехід на облік газу в кіловат-годинах

До воєнного стану опалювальний сезон 2021-2022 років мав бути останнім, коли українські домогосподарства сплачували за газ за метричними показниками.
В Україні відклали перехід на облік газу в кіловат-годинах
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У зв'язку з воєнним станом в Україні запровадження кіловат-годин у платіжках за газ відклали. Відповідний наказ Міністерство енергетики затвердило 30 квітня 2022 року. Про це повідомила пресслужба газопостачальної компанії "Нафтогаз України".

"Нині облік та комерційні розрахунки в господарських відносинах при прийомі-передачі, купівлі-продажу, постачаннях, споживанні та наданні послуг із транспортування природного газу здійснюватимуться за обсягом природного газу в одиницях об’єму (тис. куб. м)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У компанії нагадали, що до воєнного стану опалювальний сезон 2021-2022 років мав бути останнім, коли українські домогосподарства платили за газ за метричними показниками.

Раніше ми писали, що в травні 2022 року Україна переходить на облік газу в одиницях енергії. Згідно з ухваленим Верховною Радою законопроектом 2553, приймання-передача природного газу здійснюватиметься не в кубічних метрах, а в кіловат-годинах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK