Тарифи на електроенергію в Україні: чи будуть нові підвищення

За словами очільника Міненерго, наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів.
Тарифи на електроенергію в Україні: чи будуть нові підвищення
Міністр енергетики України Герман Галущенко / mev.gov.ua

Тарифи на електроенергію для населення до кінця 2023 року більше не підвищуватимуться. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Читайте також:

За його словами, підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год було вимушеним кроком, але це рішення дозволить забезпечити українців електричною енергією протягом опалювального сезону.

"Ми робили все, щоб оминути підвищення тарифів. Але довелось ухвалити це вимушене рішення для того, щоб забезпечити електроенергією наших споживачів і пройти наступну зиму. Завдяки цьому рішенню ми бачимо, що є можливість провести ремонтну кампанію, стабілізувати енергосистему і відповідним чином підготуватися до наступного сезону" , - пояснив міністр.

Читайте також:

Він також повідомив, що наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів.

"Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і не рухати ціни надалі", - сказав Галущенко.

Очільник Міненерго додав, що, незважаючи на чутки, немає ніяких підстав для віялових відключень споживачів від електропостачання. 

Читайте також:

"Стосовно чуток про відключення через нестачу генерації. Ми напрацювали низку механізмів, які передбачають рішення як всередині держави, так і можливість забезпечення імпортною електроенергією для того, щоб стабілізувати систему. Тому віялових відключень не буде", - наголосив міністр.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів схвалив рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн за кВт. Середня сума в платіжці за світло для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK