Підвищення тарифів на воду з 1 липня: Міненерго не підтримує рішення НКРЕКП

Міненерго назвало рішення НКРЕКП таким, що суперечить урядовій політиці щодо тарифоутворення та соціальній політиці загалом.
Підвищення тарифів на воду з 1 липня: Міненерго не підтримує рішення НКРЕКП
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство енергетики України не підтримує рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) щодо підвищення тарифів на воду для 33 водоканалів. Про це заявив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров, передає пресслужба Міненерго.

Відомство назвало рішення НКРЕКП таким, що суперечить урядовій політиці щодо тарифоутворення та соціальній політиці загалом. 

Читайте також:

"Міненерго вважає, що це безпідставне підвищення. Воно не відповідає урядовій соціальній політиці в умовах воєнного стану. На цьому наголосили прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр енергетики України Герман Галущенко", - зазначив Сафаров.

За його словами, держава була змушена підвищити тарифи на електроенергію для залучення фінансування на проведення ремонтної кампанії та відновлення енергетичної інфраструктури країни, яка постраждала внаслідок російських атак. 

Читайте також:

"Але підвищувати тарифи для приватних компаній, які належать місцевим бізнесменам, що не вкладали десятиліттями інвестицій у розвиток відповідної інфраструктури, а зараз намагаються перекласти цей тягар на громадян, недопустимо", - додав заступник міністра.

Раніше ми писали, що НКРЕКП ухвалила рішення про встановлення з 1 липня нових тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для 34 водоканалів на 2023 рік.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK