Українці в Болгарії зможуть безкоштовно їздити громадським транспортом: кого стосується

Безкоштовний проїзд у Болгарії починає діяти з 1 лютого.
Українці в Болгарії зможуть безкоштовно їздити громадським транспортом: кого стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 лютого 2024 року громадяни України віком від 7-ми до настання 14-ти років, які отримали тимчасовий захист в Республіці Болгарія, мають право на безкоштовний проїзд внутрішнім міським транспортом. Про це повідомили в Посольстві України в Болгарії, посилаючись на пояснення Міністерства транспорту та зв'язку Республіки Болгарія.

Читайте також:

Так, останні зміни надають можливість для видачі карток для безкоштовного проїзду внутрішнім міським транспортом дітям до 14 років, включно й дітям, які не є громадянами Болгарії та не мають свідоцтва про народження чи єдиного громадянського номера (ЕГН), наприклад дітям громадян України, які отримали тимчасовий захист в Болгарії.

Як пояснили у відомстві, для оформлення карток для безкоштовного проїзду громадським транспортом батькам/опікунам потрібно звернутися до пунктів продажу проїзних документів у містах тимчасового проживання на території Республіки Болгарія.

Читайте також:

Картки для безкоштовного проїзду міським транспортом видаються за умови пред'явлення документа, який засвідчує вік дитини, наприклад:

  • реєстраційна картка одного з батьків із наданим тимчасовим захистом, у якій зазначені його діти віком до 14 років;
  • учнівська картка з навчального закладу, де навчається дитина тощо.

Для дітей віком від 7-ми до настання 14-ти років також потрібно надати фотокартку.

Раніше ми писали, що в Польщі спостерігається суттєве зміщення настроїв суспільства щодо біженців з України. Кожен п'ятий поляк має негативне ставлення до українців, які приїхали після війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK