Як повернення мит та ПДВ на імпорт вплине на економіку - думка співвласника Нової Пошти

Нині міжнародна торгівля України є порятунком для нашої економіки.
Як повернення мит та ПДВ на імпорт вплине на економіку - думка співвласника Нової Пошти
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Повернення з 1 липня мит та ПДВ на імпортні товари може ще більше погіршити життя українців. Про це у Facebook заявив співвласник компанії "Нова Пошта" Володимир Поперешнюк.

Він зазначив, що до війни в рейтингу легкості ведення бізнесу в розділі міжнародної торгівлі Україна посідала 74 місце у світі. За його словами, це пов'язано з дуже заплутаною системою нарахування мит. Є 116 видів митних ставок, тоді як у Грузії лише 3 ставки.

Читайте також:

"По-друге, мита можуть нараховуватися від вартості товару, від кількості або його ваги. Є такі екзотичні мита, як ставки на племінних ослів і звичайних ослів… І це різні ставки! Це означає, що розплутати цей жах може лише досвідчений брокер. Ну й, звісно, корупція", - написав Поперешнюк.

Він вважає, що нині міжнародна торгівля України є порятунком для нашої економіки, а час проходження машин через кордон має критичне значення.

"Зараз середній час перетину кордону вантажного транспорту становить 48 годин та 24 в Україну. Це проблема національного масштабу. Повернення депутатами мит та ПДВ на імпортні товари перетворять цю проблему на катастрофу", - наголосив співвласник Нової Пошти.

Публікація Володимира Поперешнюка у Facebook
Публікація Володимира Поперешнюка у Facebook

Раніше ми писали, що 21 червня Верховна Рада прийняла законопроєкт №7418, який передбачає повернення мит та ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK