Податкова перевіряє пункти обміну валют: Виявлено порушень на 34 млн грн

Під час фактичних перевірок пунктів обміну валют у липні виявлено порушень на 34,4 млн гривень.
Податкова перевіряє пункти обміну валют: Виявлено порушень на 34 млн грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У липні 2022 року Державна податкова служба України (ДПС) провела понад 1100 фактичних перевірок пунктів обміну валют. Було виявлено порушень на суму 34,4 млн гривень. Про це повідомила пресслужба відомства.

"Враховуючи значну волатильність курсів іноземних валют у період дії воєнного часу, деякі суб’єкти господарювання ухиляються від обов’язку реєстрації валютообмінних операцій через РРО/ПРРО, занижуючи такими діями свій дохід та відповідно сплату податків до державного бюджету", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що після перевірок ДПС кількість окремих розрахункових операцій купівлі-продажу іноземних валют, фіскалізованих через РРО/ПРРО, у пунктах обміну збільшилася майже вдвічі. При цьому обсяг обігу валюти зріс на 48%.

"Така динаміка позитивно вплине на суми податкових відрахувань до державного бюджету суб’єктами господарювання цієї сфери. Робота ДПС та її територіальних органів у цьому напрямі триває", - додали в податковій.

Раніше ми писали, що 21 липня 2022 року Національний банк України скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25% до 36,5686 грн/дол.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK