РФ потрапила в "Чорний список ЄС" для цілей оподаткування: що це означає

Мінфін України вітає рішення про включення Росії до податкового "Чорного списку ЄС".
РФ потрапила в "Чорний список ЄС" для цілей оподаткування: що це означає
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Міністерство фінансів України вітає рішення Ради Європейського Союзу з економічних та фінансових питань (ECOFIN) щодо включення РФ до списку юрисдикцій, які "не співпрацюють з ЄС для цілей оподаткування" ("Чорний список ЄС"). Про це повідомили в Мінфіні.

Читайте також:

Зазначається, що до "Чорного списку ЄС" потрапляють юрисдикції, які не виконали рекомендацій ЄС щодо податкової прозорості, справедливого оподаткування та мінімальних стандартів ОЕСР із протидії розмиванню бази й виведенню прибутку з-під оподаткування (anti-BEPS).

"Потрапляння юрисдикції до "Чорного списку ЄС" означає, що країни-члени ЄС можуть застосовувати податкові та неподаткові "захисні заходи" в операціях із юрисдикціями з зазначеного списку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так, до податкових "захисних заходів" належать:

  • неможливість вирахування витрат, понесених у юрисдикції зі списку;
  • правила контрольованої іноземної компанії (CFC), щоб обмежити штучне відстрочення сплати податків для офшорних підприємств,  підприємств із низькоподаткових юрисдикцій;
  • податок у джерела виплати (WHT), щоб усунути неналежне звільнення  від оподаткування або відшкодування;
  • обмеження звільнення  від оподаткування дивідендів акціонерів.

Читайте також:

Разом із РФ у "Чорному списку ЄС" знаходяться Американське Самоа, Ангілья, Багамські острови, Британські Віргінські острови, Коста-Ріка, Фіджі, Гуам, Маршаллові острови, Палау, Панама, Самоа, Тринідад і Тобаго, Острови Теркс і Кайкос, Віргінські острови США та Вануату.

Як пояснили в Мінфіні, Рада з економічних та фінансових питань (ECOFIN) - це рада, спрямована на управління політикою Європейського Союзу в чотирьох важливих сферах, таких як економічна політика, оподаткування, регулювання та контроль за фінансовими послугами.

Раніше ми писали, що 27 січня Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на пів року економічні санкції проти РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK