В Україні вводиться нова форма податкової декларації про доходи: що зміниться з 1 січня

З 1 січня 2024 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи.
В Україні вводиться нова форма податкової декларації про доходи: що зміниться з 1 січня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 січня 2024 року в Україні вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи у зв'язку з набранням чинності наказу Міністерства фінансів від 28 серпня 2023 року №467. Про це повідомили в Державній податковій службі.

Читайте також:

Так, нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов'язань по податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов'язання (МПЗ) фізичними особами-підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (зокрема на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

У ДПСУ зазначили, що сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами-підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації "11010500 - податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування".

Читайте також:

Крім того, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв'язку з використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України, крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації). 

Раніше ми писали, що після відновлення декларування 12 жовтня 2023 року НАЗК оновило форму декларації про доходи, адаптувавши її до змін відповідно до законодавства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK