США виділяють додаткові $1,5 млрд Україні: на що підуть гроші

Віце-президент Камала Харріс оголосила про новий пакет допомоги під час Саміту світу.
США виділяють додаткові $1,5 млрд Україні: на що підуть гроші
facebook.com

Віце-президент США Камала Харріс під час Саміту світу оголосила про виділення понад 1,5 мільярда доларів на підтримку енергетичного сектору України, допомоги біженцям та переселенцям, а також цивільний захист. Фінансування буде здійснюватись через USAID та Державний департамент.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Зокрема, зазначається, що USAID отримає $500 млн нового фінансування енергетичної допомоги і додатково перенаправить $324 млн раніше оголошених коштів.

«Це фінансування дозволить відновити енергетичну інфраструктуру, пошкоджену під час війни, розширити виробництво електроенергії, стимулювати інвестиції приватного сектора та захистити енергетичну інфраструктуру. Ці зусилля допоможуть Україні відреагувати на останні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України, підтримуючи ремонт та відновлення, підвищуючи стійкість України до перебоїв у енергопостачанні та закладаючи основу для відновлення та розширення енергетичної системи України», - наголосили у прес-службі Білого дому.

Читайте також:

Крім того, віце-президент оголосила про виділення понад 379 мільйонів доларів гуманітарної допомоги для задоволення невідкладних потреб біженців, вимушених переселенців та постраждалих від війни громад.

«Ця підтримка включає продовольчу допомогу, медичні послуги, житло, а також послуги водопостачання, санітарії та гігієни для мільйонів вразливих українців усередині країни та в регіоні. Допомога також включає підтримку комплексних заходів щодо захисту, включаючи послуги психосоціальної підтримки, а також допомогу в сільському господарстві та забезпеченні засобами для існування, щоб дати сім'ям можливість відновити дохід та задовольнити свої основні потреби», - зазначили у Білому домі.

Також повідомляється, що у співпраці з Конгресом Держдепартамент планує надати додаткові 300 мільйонів доларів у вигляді допомоги українській громадянській безпеці для придбання рятувального обладнання для українських прикордонників та правоохоронних органів.

У Білому домі нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року Сполучені Штати виділили понад 3,2 мільярда доларів на фінансування гуманітарної допомоги та майже 1,5 мільярда доларів на допомогу у відновленні енергетичного сектора, забезпечення надійної енергетики та посилення прозорості в енергетичному секторі.

Раніше ми писали про те, що Україна та США підписали "найсильнішу угоду за часи незалежності нашої країни".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK