Суниця в Україні подорожчала: Які ціни встановили аграрії

Нині місцева суниця садова на українському ринку коштує в середньому на 20% дорожче, ніж у середині травня минулого року.
Суниця в Україні подорожчала: Які ціни встановили аграрії
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З початку тижня ціна на суницю садову в Україні зросла в середньому на 30%. Так, на сьогодні ягода надходить у продаж за 70-120 грн/кг. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Оператори ринку вважають, що основною причиною подорожчання є нестабільні та малооб'ємні поставки суниці садової з місцевих господарств. Вони пояснюються погіршенням погодних умов у основних регіонах виробництва.

Читайте також:

"При цьому не варто забувати, що Херсонська область, яка була одним з основних постачальників ранньої продукції, на сьогодні перебуває під окупацією й практично не має можливості постачати свою продукцію до інших регіонів України", - йдеться в повідомленні.

Експерти зазначили, що наразі місцева суниця садова на українському ринку коштує в середньому на 20% дорожче, ніж у середині травня минулого року.

Читайте також:

"Але при цьому більшість ключових гравців ринку не виключають, що незабаром ціна в даному сегменті може помітно знизитися. Свою думку вони аргументують тим, що ближче до кінця поточного місяця в продаж почне масово надходити дана ягода відкритого ґрунту", - пояснили аналітики.

Раніше ми писали, що в Україні реалізація сиру може суттєво знизитися через досить високі ціни на нього. Імпорт продукту знову відновлюється й далі зростатиме, оскільки цей товар не вилучено зі списку критичного імпорту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK