Рекордні ціни на ранню моркву знизилися: Скільки в Україні коштують овочі борщового набору

Висока вартість ранньої моркви спостерігалася й у 2018 році.
Рекордні ціни на ранню моркву знизилися: Скільки в Україні коштують овочі борщового набору
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Рекордні ціни на ранню моркву за останні 5 років знизилися, проте залишаються на високому рівні. Інші овочі борщового набору теж дорого коштують. Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.

Так, на найбільшому оптовому ринку заходу України "Шувар" у Львові рання морква подешевшала з 30 до 22,5 грн/кг. Це є найвищим показником цін за останні 5 років.

Читайте також:

Висока вартість овоча спостерігалася й у 2018 році. Тоді в середині липня рання морква коштувала 22-24 грн/кг.

При цьому ранні буряки подешевшали з 27,5 до 21,5 грн/кг. Однак це також високі ціни за останні 5 років, оскільки середня вартість молодих буряків у цей час за ці роки становить 8,5 грн/кг.

Читайте також:

На високому рівні ціни й на молоду жовту ріпчасту цибулю. Її продають за 22,5 грн/кг. У той час як у минулі роки овоч можна було купити за 8-11 грн/кг.

Рання капуста також показує високі ціни - 27,5 грн/кг. Тоді як середня вартість у першій половині липня за 4 попередні роки становила від 3 до 7,5 грн/кг.

Вартість ранньої картоплі хоч і висока, але не рекордна, а саме 8,5 грн/кг. Більша була в 2018 році - 10-11 грн/кг. Середня ціна у 2019-2021 роках становила 4,5-7,2 грн/кг.

Раніше ми писали, що в Україні через прохолодну дощову погоду зросли ціни на овочі як закритого, так і відкритого ґрунту. Майже вдвічі подорожчали помідори, значно зросла вартість огірків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK